Panda Van

 комерцијални возила

Panda Van

СТИЛ

Компактен однадвор, простан одвнатре

Простор и разновидност

Простор и разновидност

Пристапност

Пристапност

Практичен за товарење и растоварање

Пристапот до товарниот простор е лесен и функционален:

  • Задната двокрилна врата(40/60) е со отворање до 180°, широка  до 1140 mm и висока до 1060 mm
  • широката странична лизгачка врата нуди одлична пристапност благодарение на максималната ширина од 644 mm и максимлна висина од 1041 mm во зависност од нивото на опременост.
    По барање, на располагање се 2 странични лизгачки врати
  • Вертикалните ергономични кваки на вратите на новото Fiorino нудат одлично фаќање, и можност да се отворат вратите и со едната и со другата рака.

Прагот на товарење е поставен на помалку од 53 cm од земја и дополнително ги олеснува операциите на товарање и растоварање.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Мали и големи решенија кои го прават Fiorino уште попрактично и поефикасно

Преграда

Преграда

2,5 m³ капацитет на товар

Компактни димезнии, агилност и флексибилност.
Новото Fiorino е ван прилагоден за во град, со идеални надворешни димензии: 3,957 m должина и 1,716 m ширина.
Товарниот простор има правилна квадратна форма и е изненадувачки просторен:

  • 1,52 m должина, 1,21 m висина и 1,47 m ширина, со внатрешна ширина помеѓу тркалата од 1,05 m;
  • Капацитет на товар:од 2,5 m³
  • Пресвлеката на подот е опремена со 6 куки за прицврстување, за да се држи товарот прицврстен на подот.

НИВОА НА ОПРЕМЕНОСТ

НИВОА НА ОПРЕМЕНОСТ

Две верзии на располагање

One co шалтабла во антрацит со прилагодени седишта во штоф Easy Tricot и Easy која се одликува со шалтабла во сива метализирана боја или песок боја  штофени седишта рубик.

Мотори

1.2 Fire 69 КС
Работна зафатнина: 1242 cm³
Моќност: 69 КС
Максимален вртежен момент: 102 Nm при 3000 вртежи/минута
Еколошко ниво Euro 5
Максимална брзина: 164 km/h
Потрошувачки NEDC: 5,2 l/100 km
Емисии на CO2: 120 g/km.

Мотор 1.3 Multijet 75 КС
Работна зафатнина: 1248 cm³
Моќност: 75
Максимален вртежен момент: 190 Nm при 1500 вртежи/минута
Еколошко ниво Euro 5
Максимална брзина: 168 km/h
Потрошувачки NEDC: 3,9 l/100 km
Емисии на CO2: 104 g/km.

Panda 4x2

Panda 4x2

Зафатнина:
Panda Van 2 седишта : 1000 dm³
Panda Van 4 седишта : 275 dm³

Надворешни димензии:
– должина: 3653 mm
– висина: 1551 mm
– ширина: 1643 mm (без ретровизори)
– меѓуоскино растојание: 2300 mm 

Димензии на товарен простор: 
– висина:
Panda Van 2 седишта : 900 mm
Panda Van 4 седишта : 860 mm
– ширина:
Panda Van 2 седишта : 1220 mm
Panda Van 4 седишта : 1020 mm
– должина:
Panda Van 2 седишта : 1165 mm
Panda Van 4 седишта : 450 mm

PANDA 4x4

PANDA 4x4

Зафатнина:
Panda Van 2 седишта : 1000 dm³

Надворешни димензии:
– должина: 3686 mm
– висина: 1605 mm
– ширина: 1672 mm (без ретровизори)
– меѓуоскино растојание: 2300 mm

Димензии на товарен простор:
– висина:
Panda Van 2 седишта : 900 mm
– ширина:
Panda Van 2 седишта : 1220 mm
– должина:
Panda Van 2 седишта : 1165 mm