Cookies

Што се “cookies”?

“Cookies” се мали текстуални документи кои се складираат во вашиот компјутер или мобилен уред кога ја посетувате нашата веб страна.

Зошто користиме “cookies”
Користиме “cookies” за да бидеме сигурни дека ви го обезбедуваме најдоброто искуство на нашата веб страна. Нашата веб страна користи “cookies”, кои исто така може да вклучат и cookies од трета страна, како и да ви испратат реклама која е од ваш интерес.

Дали сите “cookies” се еднакви?

“Cookies” може да бидат класифицирани како што следи. ”Cookies” од сесија. Овие “cookies” автоматски се бришат кога го затворате вашиот пребарувач. Упорни “cookies”. Овие “cookies” остануваат во вашиот уред сѐ додека не им заврши рокот (во мерни единици минути, денови или години од нивното создавање/надградба). ”Cookies” од трети страни. Овие “cookies” се складирани во име на трети страни. ”Cookies” можат да бидат управувани и избришани со подесување на вашиот пребарувач. Како и да е, ова може да ве спречи правилно да користите некои карактеристики на нашата веб страна. Дознајте повеќе на www.aboutcookies.org или www.allaboutcookies.org.

Како да управувате со “cookies” користејќи ја нашата веб страна

За да ви го овозможиме најдоброто искуство за управување со “cookies”, ние ги групираме “cookies” од оваа веб страна во четири категории, според нивната намена: основни, комфорт, перформанси, рекламирање. Можете да ги овозможите или оневозможите секоја од гореспомнатите категории директно од оваа веб страна (со единствен исклучок на основните “cookies”, кои се стриктно неопходни). Во случај на “cookies” од трета страна, оваа веб страна нема да ги употреби по нивното оневозможување (не можеме да ги избришеме).

Основни:
Овие “cookies” се основа веб страниците и нивната содржина да работат правилно. На пр.: “cookies” за проверка.

Комфорт:
Овие “cookies” ни овозможуваат да го подобриме комфортот и корисноста на веб страната и да обезбедиме различни содржини. На пр.: “cookies” за комфорт може да се користат за да чуваат резултати, јазици, димензии на букви.

Перформанси:
Овие “cookies” собираат информација за тоа како го користите веб сајтот. “Cookies” за перформанси може да ни помогнат, на пример, да идентификуваат особено популарни делови од нашиот веб сајт. Во овој случај, ние можеме да ја прилагодиме содржината од нашиот вебсајт поспецифично за вашите потреби и со тоа да го подобриме она што го нудиме за вас.

Рекламирање:
Овие “cookies” се користат за да се испратат рекламни и промотивни информации кои се од ваш интерес, како на пр. според веб страниците кои ги посетувате.

Ви треба информација? Разговарајте со нас