Scudo Conversion

БЕЗБЕДНОСТ

На располагање се најсофистицирани уреди со дел да Ви овозможат целосна заштита.

СОПИРАЧКИ СИСТЕМ

ЗА НАВРЕМЕНО И ПРОГРЕСИВНО КОЧЕЊЕ, КАКО И НАМАЛЕНИ ЗАСТАНУВАЧКИ ДИСТАНЦИ

 • Двоен кружен систем за кочење со серво сопирачки и 4 дискови, само-вентилирачки во предниот дел.
 • ABS anti-lock систем за кочење, како стандардна опција – со EBD (electronic brake force distribution) системот за електронска дистрибуција на силата при кочење и HBA (Hydraulic Brake Assistance) системот за хидрауличнна помош при кочењето, кои нудат помош при вонредни околности.
 • Исто така на располагање е и ESC (electronic stability program) електронскиот програм за стабилност кој се грижи за враќање на потребната насока во случај на зализгување.

СЕНЗОР ЗА СВЕТЛО И ЗА ДОЖД

ЗА ОПТИМАЛНА ВИДЛИВОСТ ПОСТОЈАНО

Овој уред, аплициран во горниот дел на шофершајбната позади внатрешниот заден ретровизор, поседува двојна функција:

 • Ја проверува надворешната светлина со цел автоматско вклучување на предните светла (странични светла и долги светла).
 • Во случај на дожд, ги активира бришачите на шофершајбната, управувајќи го процесот и стапката на замавнувања, врз база на водата на располагање.
 • Достапно по барање.

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ЗА ЗАШТИТА И НА ВОЗАЧОТ И НА ПАТНИЦИТЕ

На располагање:

 • Воздушно перниче за возачот (стандардно);
 • Целосна големина, 100 литарско патничко воздушно перниче (може да биде деактивирано), кое ги штити двајцата патници доколку кабината е конфигурирана со двоседечка клупа
 • Странични воздушни перничиња, кои овозможуваат заштита во делот на градите.
 • Прилагодливи појаси за врзување во три точки, со затегнувач и ограничувач на тежина, како и задни појаси за врзување во 3 точки.
 • Достапни по барање.

Сите воздушни перничиња се контролирани од софистицирана единица за електронска контрола која користи сензори исталирани во рамките на возилото, кои пресметуваат и одлучуваат колку заштитни уреди и механизми треба да бидат активирани во случај на удар.

СИСТЕМ ЗА БЕЗБЕДНОСНО ЗАКЛУЧУВАЊЕ И ПРОТИВ КРАЖБА

Пружа заштита на Вашиот товар.

Систем за аларм кој нуди двојна заштита: надворешна-преку вклучени сензори на вратите, хаубата и задниот дел-како и внатрешна, преку ултразвучни сензори кои лоцираат движења во патничкиот дел.

Брава со безбедносно заклучување, уред кој ги затвора сите брави на вратите, како и внатрешните механизми на заклучување (на располагање кај возила опремени со систем за аларм).

Достапен по барање.

Ви треба информација? Разговарајте со нас