Гамата Fiat Professional го поддржува FIM Motocross World Championship MXGP

Гамата Fiat Professional го поддржува FIM Motocross World Championship MXGP

Марката на групацијата FCA наменета на комерцијалните возила е Официјален спонзор, трета година по редна FIM Motocross World Championship MXGP кој се истовари во Европа по престојот во АргентинаАктуелниот шампион Тони Каироли е амбасадорна брендот: девткратниот светски шампион на најдобар начин ја покажува абмицијата на брендот за постојан развој

FIM Motocross World Championship MXGP навелгува во Европа: по инаугуралната етапа во Патагонија, на 18 март возачите ќе се гаражираат на патеката во Валкенсвард, во Холандија, на подиумот за првиот настап на Стариот Континент. Носителот на светската титула е Тони Каироликој, откако го освои првото место во Патагонија на првата и второто место во втората трка, веќе освои 47 бодови во класификацијата со ист број бодови како и првопласираниот. Тони Каироли е амбасадор на брендот Fiat Professional којшто веќе трета година по ред е Официјален спонзор на манифестацијата. Веднаш до шампионот на светот, покрај Fullback Cross, е пикапот од гамата Fiat Professional Ducato 4×4, “all terrain” превозното средство со интегрален погон кој ги проширува можностите за употреба на моделот Ducato, како за работа, така и за слободното време.

Fullback Cross и Ducato 4×4 се всушност “product heroes” на официјалната флота на FIM Motocross World Championship MXGP. Возилата се покажаа идеални за каква и да е професионална активност или за слободното време. Fullback Cross е робусно, доверливо возило  кое располага со голем капацитет на товар, носивост од преку еден тон и влечна маса која надминува три тони. Благодарение на интегралниот погон и на електронскиот селектор 4WD, може да се користи на најтешките терени и да се соочи со многу интензивни напори како оние при теренско возење под полно оптоварување. Ducato 4×4 е “all terrain” возило со интегрален погон од перманентен тип со два диференцијали и вискозна спојка со автоматско функционирање. Уредот обезбедува точна распределба на погонската моќност помеѓу предните и задните тркала подобрувајќи го движењето на кални површини, на снег или песок. Ducato 4×4, ги поседува сите карактеристики на цврстина и неопхоните перформанси за да се соочи со сите виови на терен и со нивоа на опременост кои на најдобар начин ја искористуваат носивоста.

Fullback Cross и Ducato 4х4 ќе бидат изложени заедно со останатите модели од гамата на на штандот на Fiat Professional, однатре опремен однатре во зоната paddock на секоја трка од шампионатот MXGP.

Партнерството помеѓу Fiat Professional и FIM Motocross World Championship MXGP се заснова на задничкиот интерес за автентични вредности како што се страста, решителноста и постојаната посветеност: истите идеали искажани од страна на Тони Каироли кој секогаш на светскиот шампионат во мотокрос се претставува со голема издржливост и храброст одразувајќи го challenge attitude на Fiat Professional. По големите успеси постигнати во текот  на 2017, Fiat Professional се подготвува и 2018 да биде исполнета со голем развој и новитети кои дополнително ќе ја збогатат гамата и ќе чекорат рамо до рамо со светот на мотокрос низ различните етапи на светскиот шампионат.

За сите љубители на шампионатот MXGP, Fiat Professional осмисли соодветна понуда: сите оние кои ќе присуствуваат на една од етапите на шампионатот во Европа, при купувањето на ново комерцијално возило од гамата ќе добијат 5 години гаранција.

Торино, 16 март 2018

Ви треба информација? Разговарајте со нас