Тони Каироли триумфираше во Шпанија на црвениот подиум на Кастелон

Тони Каироли триумфираше во Шпанија на црвениот подиум на Кастелон

  • Успех на светскиот шампион во втората европска етапа од FIM Motocross World Championship MXGP.
  • По извонредните резултати постигнати во Патагонија и второто место во Холандија, деветкратниот шампион, победи и на теренот на Red Sand.

По извонрдната тура во Аргентина и второто место во Холандија, Тони Каироли постигна успех и во Шпанија, на патеката во Кастелон, Валенсија, театар на втората европска етапа на FIM Motocross World Championship MXGP. Сицилијанскиот возач, актуелен светски шампион ја консолидираше својата позиција на првото место на листата со 141 бод. До него е постојано Fiat Professional, кој веќе трета година е Официјален спонзор на манифестацијата: спој на успех кој се заснова на споделувањето на автентични вредности како што се страста, решпителноста и постојаната ангажираност. Истите идеали кои ги искажува Тони Каироли кој секогаш настапува на светските шампионати со голема издржливост и храброст, отсликувајќи го така предизвикувачкиот став challenge attitude на брендот. До Тони Кариоли, како и секогаш, поддршка доаѓаше од брендотFiat Professional co Fullback Cross и Ducato 4×4, “product heroes” на официјалната флота на шампионатот.

Ви треба информација? Разговарајте со нас