Jorge Prado триумфираше во Белгија

Jorge Prado триумфираше во Белгија

Eвропа се потврдува како земја на задоволство за Jorge Prado, кој триумфираше во Белгија по триумфите остварени во Италија, Франција, Португалија, Летонија, Германија и Чешката република. Овој успех го вивнува на врвот во класификацијата на шампионатот MX2, каде е на чело со летонецот Jonass.
Од негова страна пак, Jorge Prado е многу млад, а е полн со страст, одлучност и динамичност. Споделувањето на овие идеали доведе до партнерство со Fiat Professional, која на тој начин ја консолидира присутноста на светскиот шампионат во MXGP: брендот е тука Официјален спонзор на манифестацијата и е веднаш до светскиот шампион 
Tony Cairoli.

Ви треба информација? Разговарајте со нас