Ducato Goods
Transport

 комерцијални возила

Ducato Goods
Transport

ГАМА И НОСИВОСТ

На располагање се безброј комбинации, нудејќи бесконечни опции за транспорт.

ФЛЕКСИБИЛНОСТ

Персонализирани опции за авторизирани трговци. Целосно снабдена подвижна работилница во Вашиот фургон за теренска техничка и механичка помош, опремена со алуминиумска товарна платформа и внатрешни полици.
Ладење/изотермална опрема
За носење на храна или пак медицински средства, во согласност со применетите стандарди, опремата е изолирана и заштитена, со или без ладилник.

ПРИСТАПНОСТ

ПРИСТАПНОСТ

Можете да искористите буквално секој сантиметар од просторот, додека товарите роба. Лизгачките врати се достапни во две ширини, 1075 и 1250 mm и 2 висини, 1485 и 1755 mm.

И НЕ САМО ТОА

Горната лизгачка решетка е дизајнирана во насока да го направи процесот на отворање и затворање на рачката во стил на куфер многу поедноставен.
Втората лизгачка странична врата-на десната страна од раката е достапна по барање.
Делот за товарење е лесно пристапен преку задната врата:
•Вратата е висока преку 1.5 m кај верзиите со низок кров, скоро 1.8 m кај верзиите со висок кров и преку 2 m кај верзиите со ултра висок кров, постигнувајќи рекорд во поглед на висината, што значи дека нема да имате потреба да ги навалувате работите додека ги товарите:
Две опции за отворање со 180° и 270°, за поедноставно движење низ граничниот простор.

САМО-ИЗРАМНУВАЧКА СУСПЕНЗИЈА

Интегрирана во насока да држи рамнотежата во секое време, без разлика на тежината на товарот и распоредот, а сепак со целосна безбедност и удобност при возењето.
Ви овозможува да ја подигнете или спуштите товарната платформа кога возилото е паркирано со цел:

 • Да го направите процесот на справување со Вашата роба многу поедноставен, да го подобрите аголот на самата платформа и на тој начин да поминувате низ пречка која се наоѓа под возилото многу едноставно.

FURGON

FURGON

Великодушно кога станува збор и за волумен и за капацитет.

 • 3 меѓуоскини растојанија, 4 должини, 3 висини
 • 8 опции за волумен, од 8 до 17 m3

 • Лизгачки врати и задна врата, двете на располагање во 3 различни величини.
 • GVW : 2600 до 4250 kg
 • Дозволен товар од 1000 до 2200 kg.
 • Максимално дозволено товарење на осовината сé до 2100 kg во предниот дел и до 2500 kg во задниот.
 • 2 различни механички структури, Ducato и Ducato Maxi со зајакната суспензија и 16” тркала

ТОВАРЕН ДЕЛ

Товарниот дел е квадратен и рамен, со цел да се искористи секој најмал дел од просторот:

 • Должината се протега од 267 до 407 cm
 • Висината изнесува од 166 до 217 cm
 • Ширината помеѓу сводовите на тркалата изнесува 142 cm, што значи дека тежина од 120 cm палети во европски единици може да биде натоварена брзо и едноставно.
 • Платформата може да биде заштитена со високо-отпорна иверка која ги обвиткува внатрешните зидови во делот на термоформираните пластични панели.

Со цел да се фиксира и задржи товарот на соодветното место, 4 безбедносни куки се на располагање на страните од товарниот дел, како и неколку прицврстени точки на самата платформа.

Осветлена и јасна внатрешност е овозможена и загарантирана преку покривните светилки од 15 W –дополнителна светлечка единица со моќност од 12 V е вметната во внатрешноста на товарниот дел, на располагање по барање, како и отстранлива сијалица на покривот на напојување.
Делот помеѓу товарниот и патничкиот дел може да биде панелиран или мазен со лизгачки врати.

КАМИОНЕТ

КАМИОНЕТ

Функционалност, капацитет, практичност и удобност.

 • 4 меѓуоскини растојанија
 • 5 должини
 • 2 вида на кабина, единечна и двојна
 • GVW од 3000 до 4250 kg
 • Максимално дозволена тежина од 2100 kg во предната осовина, сé до 2500 kg во задната осовина,
 • 8 димензии на телото на возилото со површински контури од 4.9 до 8.5 m2
 • 2 различни механички структури, Ducato и Ducato Maxi со зајакната суспензија и 16” тркала.

TOВАРЕН ДЕЛ

Силните и сигурни платформи се произведени користејќи state of the art материјали и технологии:

Товарната платформа, 2 m широка и долга од 8 до 4.2 m е изработена од скандинавски дрвен материјал и третирана сo смолен фенол, со цел да овозможи подлога која нема да се лизга и е високо-резистентна на абразија.
Страничните табли се изработени од алуминиумски профили, правејќи ги отпорни на деформации и лесни за оптимизиранa носивост , високи 40 cm и вметнати во пристапниот дел.
Ограничувањето на товарот на платформа изнесува од 4.9 до 8.5 m2.

Камиони

GVW: 3000 до 3500 kg
Капацитет: 1110 до 1625 Kg
Товарен дел: 5.7 до 8.5 m²
Меѓуоскино растојание: 3000, 3450, 4035 и 4035 XL mm
Надворешни димензии:
– Должина: 5293 до 6693 mm
– Висина: 2424 mm
– Ширина: 2100 mm
Внатрешни димензии на платформата:
– Ширина: 2.034 m
– Должина: 2.798 m до 4.198 m
– Странична висина: од 0.4 m
Број на седишта во кабината: 2/3

Maxi камион

GVW: 3000 до 42.250 kg
Капацитет: 1110 до 2120 Kg
Товарен дел: 6.6 до 8.5 m²
Меѓуоскино растојание: 3450, 3800, 4035 и 4035 XL mm
Надворешни димензии:
– Должина: 5743 до 6693 mm
– Висина: 2424 mm
– Ширина: 2100 mm
Внатрешни димензии на платформата:
– Ширина 2.034 m
– Должина: 3.428 m до 4.198 m
– Странична висина: од 0.4 m
Број на седишта во кабината: 2/3

Камион со кабина за персонал

GVW: 3300 до 3500 kg
Капацитет: 1225 до 1535 Kg
Товарен дел: 4.9 до 5.9 m²
Меѓуоскино растојание: 3450, 4035 mm
Надворешни димензии:
– Должина: 5738 до 6228 mm
– Висина: 2424 mm
– Ширина: 2100 mm
Внатрешни димензии на платформата:
– Ширина: 2 m
– Должина: 2.398 m до 2.888 m
– Странична висина: од 0.4 m
Број на седишта во кабината: 6/7

KИПЕР-КАМИОНЕТ СО РАМНА ПЛАТФОРМА

KИПЕР-КАМИОНЕТ СО РАМНА ПЛАТФОРМА

Дизајнирано, создадено и гарантирано директно од Fiat Professional

2 меѓуоскини растојанија
GVW опции од 3300 до 3500 kg
Носивост од 927 до 1162 kg
Рамна платформа со површинска област помеѓу 5.1 и 6.8 m2
Цврста челична структура која е создадена да се справи со секакви работни услови.

ТОВАРЕН ДЕЛ
Цврстите и сигурни платформи се дизајнирани со дел да ја поедностават работата и при најтешки работни услови:

Товарната рамна површина која е широка 2 m и долга помеѓу 5 и 3.3 m е изработена од цврст челик.
Страничните табли кои се изработени од цврст алуминиум се високи 39 cm и поставени на практичен начин на самиот влез.
Товарната површина изнесува од 5.1 до 6.8 m2.

Кипер-камион со рамна платформа

GVW: 3300 до 3500 kg
Носивост: 927 до 1162 kg
Товарна површина: од 5.1 до 6.8 m2
Меѓуоскино растојание: 3000, 4035 mm
Надворешни димензии:
– Должина: 5028 до 6123 mm
– Ширина: 2100 mm
Димензии на товарниот дел:
– Странична висина: 0.39 m
– Ширина: 2.040 m
– Висина: 2.525 m до 3.325 m
Број на седишта во кабината: 2/3

Кипер

GVW: 3300 до 3500 kg
Носивост: 772 до 972 kg
Товарна површина: 5.6 m2
Меѓуоскино растојание: 4035 mm
Надворешни димензии:
– Должина: од 6123 mm
– Ширина: 2100 mm
Димензии на товарниот дел:
– Странична висина: 0.320 m
– Ширина: 2.040 m
– Должина: 2.750 m
Број на седишта во кабината: 6/7