Ducato Passenger
Transport

 комерцијални возила

Ducato Passenger
Transport

ГАМА И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Совршено решение за Вашите индивидуални потреби за време на патувањата.

ПРИСТАПНОСТ

ПРИСТАПНОСТ

Совршено решение за поедноставен пристап on-board

За оптимално сместување на Вашите патници, лизгачката странична врата совршено се вклопува во возилото, благодарејќи на челичната лизгачка решетка и вертикалната рачка, која е посебно лесна за маневрирање, а пристапот за извлекување им овозможува на патниците уште полесно да влегуваат и излегуваат од возилото.

Делот за товарење е исто така едноставно пристапен благодарејќи на задната врата која може да биде отворена на 90°, 180° или по барање, на 270°, за удобно товарење и растоварење на роба и багаж, дури и во многу ограничен простор.

Прагот на товарење се наоѓа на само 50 cm од земја. И не само тоа:

Горната лизгачка врата е дизајнирана со цел да го олесни отварањето и затворањето во стилот на отворање на куфер и да ја направат едноставна за стегање.
Втора лизгачка странична врата-на десната страна- достапна по барање.

Делот за товарење е мошне лесен за пристап преку задната врата:

Врататa висока преку 1.5 m кај верзии со низок покрив, речиси 8 m кај верзии со висок покрив и преку 2 m кај верзии со ултра висок покрив, навистина рекорд во поглед на висината-што значи дека нема потреба за навалување на робата додека се товари:
Две опции за отворање под 180° и 270°, за поедноставно движење низ возилото во ограничени простори.

Се во насока да Ви пружи оптимално ниво во секое време, независно од тежината на товарот и распоредот, паралелно со зголемена безбедност и удобност при возењето.

Ви овозможува да ја кренете и спуштите товарната платформа додека возилото е паркирано со цел:

 • Да се олесни товарењето и растоварувањето на роба и багаж, да се подобри аголот на платформата

или

 • да се помине пречка под возилото

DUCATO COMBI И DUCATO ПАНОРАМА

DUCATO COMBI И DUCATO ПАНОРАМА

Две возила, илјадници можности. Многу поголема сестраност, благодарејќи на иновативниот систем Flex Floor:

 • Подна единица со три алуминиумски патокази кои Ви овозможуваат да се движите, да ротирате и да го поместувате седиштето едноставно, брзо и во целосна безбедност.
 • Ви овозможува да ги менувате димензиите на делот за багаж како и на патничкиот дел, во насока на најдобра конфигурација во секое време.
 • Посебно препорачливо за транспорт на патници со посебни потреби, благодарејќи на:

 • Прицврстените уреди за инвалидски колички

Широк опсег на различни дополнителни уреди дизајнирани во насока да понудат помош на патници со моторички потешкотии, помагајќи им да се качат во возилото безбедно и удобно.

DUCATO COMBI

DUCATO COMBI

Простор во самиот простор.

Опција дизајнирана специјално за комбиниран транспорт на луѓе и роба.

 • Од 5 до 9
 • Товарен волумен од 7 до 11.5 m3
 • 3 меѓуоскини растојанија, 3 должини, 2 застаклени или полузастаклени
 • Седиштата од вториот и третиот ред можат да бидат преклопени, склопени или отстранети со цел да се создаде повеќе простор за робата.
 • Странични панели со обемни и практични делови за складирање.
 • Максимална удобност и оптимална дистрибуција на воздух преку подкровните цевки/канали, со засебни вентили за секој патник.

На располагање и кај Maxi верзијата.

Combi

GVW: 3000 до 3500 kg

Број на седишта и носивост на товарење (вклучувајќи го и возачот):

– 5 седишта со носивост до 1025 kg;

– 9 седишта со носивост до 753 kg;

Меѓуоскино растојание: 3000 и 3450 mm

Надворешни димензии:

– Должина: 4963 и 5413 mm

– Висина: 2254 и 2524 mm

– Ширина: 2050 mm

Димензии на делот за багаж:

– Должина: од 816 до 2159 mm

– Ширина: од 1860 до 1870 mm

– Висина: од 1515 до 1788 mm

Combi Flex Floor

GVW: 3500 kg

Број на седишта и носивост на товарење (вклучувајќи го и возачот): 9 седишта носивост до 438 kg

Меѓуоскино растојание: 4035 mm

Надворешни димензии:

– Должина: 5998 mm

– Висина: 2524 mm

– Ширина: 2050 mm

Димензии на делот за багаж:

– Должина: различна, во зависност од распоредот на седиштата.

– Ширина: од 1860 mm

– Висина: 1788 mm

DUCATO ПАНОРАМА

DUCATO ПАНОРАМА

Патувајте удобно.

легантна и многу поудобна внатрешност во насока на зголемено задоволство при патувањето, нудејќи им првокласни услуги на Вашите патници.

 • На располагање се верзии со 8 и 9 седишта.
 • Волумен на товарење од 6 до 2.5 m³.
 • 2 меѓуоскини растојанија, 2 должини, 2 единечни седишта со прилагодлив агол за подесување на грбот, тапациран дел за потпирање на рацете и сигурносни појаси на врзување со 3 спојни точки.
 • Прозорците во вториот ред се отвараат на лизгање.
 • Двојна контролна единица за подесување на температура (по барање) и персонализирана дистрибуција на свеж воздух (поединечен вентил за секој патник) за оптимална контрола на температурата за време на возењето.
 • Топол воздух кој се распределува индивидуално до секој патник преку канал кој се наоѓа под подот и отвори под секое седиште.

Делот за багаж е со oдделена полица со опција за прeвиткување и остранување, за складирање на огромен багаж (капацитет до 2.5 m³).

Панорама

GVW: 3000 до 3300 kg

Број на седишта и капацитет на товарење (вклучувајќи го и возачот): 8/9 седишта и капацитет до 471 kg

Меѓуоскино растојание: 3000 и 3450 mm

Надворешни димензии:

– Должина: 4963 и 5413 mm

– Висина: 2254 и 2524 mm

– Ширина: 2050 mm

Димензии на делот за складирање на багаж:

– Должина: од 588 до 1038 mm

– Ширина: 1350 mm

– Висина: од 1515 до 1788 mm

Панорама Flex Floor

GVW: 3300 kg

Број на седишта и капацитет на товарење (вклучувајќи го и возачот): 9 седишта и капацитет до 403 kg
Меѓуоскино растојание: 3450 mm
Надворешни димензии:

– Должина: 5413 mm

– Висина: 2524 mm

– Ширина 2050 mm

Димензии на делот за складирање на багаж:

– Должина: варијабилна, во зависност од распоредот на седиштата

– Ширина: 1350 mm

– Висина: 1788 mm