Fiorino Cargo

СОПИРАЧКИ УРЕД

СОЗДАДЕН ЗА ДА СЕ ПОДОБРИ ЕФИКАСНОСТА, ТРАЕЊЕТО И ДОВЕРБАТА

Се состои од:

Предни сопирачки со дискови и задни сопирачки со барабан
ABS со EBD(Electronic Brake Distribution) и електронска распределба на силината на сопирање помеѓу предните и задните тркала, што го спречува блокирањето на тркалата.

ЗА ЗАШТИТА НА ВОЗАЧОТ И ПАТНИЦИТЕ

Заштитните лајсни лесно се отстрануваат за да се намалат на минимум трошоците за поправка во случај на судар, големи браници без остри ивици, кои гарантираат максимална заштита на возилото.

БЕЗБЕДНОСТ

Кога треба да се вози зради работа секој ден, безбедноста е основата. Fiorino Cargo ја нуди сета опрема и системи неопходни за да се зголеми вашата безбедност.

ESC

Електронска контрола на стабилност ESC е систем  кој ја регулира стабилноста на возилото во случај на  пролизгување, помагајќи да се одржи контролата на правецот.

HILL HOLDER

Интегриран во ESC системот, всушност се активира автоматски при нагорнини / надолнини со вклучувањето на моторот, закочувајќи го возилото на неколку секунди без при тоа да мора да се притисне сопирачката.

TRACTION + (опционал)

Одлична помош при возење и поаѓање во услови на лизгава подлога (снег, мраз, кал итн.). Овозможува дистрибуција на движечката сила на истата оска кога и двете тркала пролизгуваат. Системот Traction + работи со блокирање на тркалата со помало приолепување (или оние кои пролизгуваат повеќе од останатите) и префрлање на движечката сила на оние кои имаат поголемо прилепување.

CRUISE CONTROL

Овозможува да ги поминете правите и долги делови од патот со малку свијоци (на пример на автопат) со избрана брзина, без да треба да се притиска на педалата за забрзување.

Ви треба информација? Разговарајте со нас