Doblò Cargo

 комерцијални возила

Doblò Cargo

ГАМА И НОСИВОСТ

Бескрајно можни решенија на располагање за транспорт на Вашите работи.

ТОВАРЕН ДЕЛ

ТОВАРЕН ДЕЛ

НАЈДОБРО ВО СВОЈАТА КЛАСА НА ВОЗИЛА СПОРЕД НОСИВОСТА

 • Рамна и мазна подлога, без никакви испакнатини.
 • Должина која се протега сè до 2170 mm, со можност за проширување на истата до 3400 mm, благодарејќи на вртечката преграда и на патничкото седиште кое се преклопува.
 • Висина која се протега до 1550 mm и ширина до 1714 mm
 • Товарниот волумен изнесува од 3.4 до 5 m³, со можност да биде зголемен за 0.4 m³, благодарејќи на преградата.
 • Ширината помеѓу лаковите на куќиштата на тркалата изнесува 1230 mm.
 • Подот со панели поседува 6 куки за задржување на товарот.
 • Товарната платформа е PVC и едноставна за перење.
 • 9 вида на прегради (панел, панел и отпорност на звук, застаклена, застаклена и отпорна на звук, скала, решетка и дводелна решетка, од која едниот дел се превиткива, мултифункционална и цилиндрична за кабински верзии со 3 седишта.)
 • 2 помошни светла -едно над лизгачката врата, друго под задната врата.

СТАНДАРДЕН ФУРГОН

СТАНДАРДЕН ФУРГОН

ПРАКТИЧНО, ГОЛЕМО И ФУНКЦИОНАЛНО ВО СЕКОЈ ПОГЛЕД

 • Достапни се 9 верзии.
 • Должината на товарниот дел се протега од 1820 mm до3050 mm – со предно патничко седиште кое се преклопува.
 • Ширината на товарниот дел се протега од 1518 mm до 1714 mm.
 • Висината изнесува 1305 mm.
 • Волуменот се движи од 4 до 3.8 m³ -со превиткано предно патничко седиште.
 • Носивост од 750 до 1005 kg.
 • Специјални гуми, зајакната суспензија и надграден систем за кочење.

Furgon
GVW: Од 2000 до 2400 kg
Капацитет: Од 750 до 1000 kg
Волумен: Од 3.4 до 4.2 m³
Растојание меѓу оските на тркалата: 2755 и 3105 mm
Надворешни димензии:
– Должина: 4390 и 4740 mm
– Висина: 1845 и 2100 mm
– Ширина: 1832 mm
Димензии на товарниот дел:
– Висина: 1.31 m и 1.55 m
– Ширина: 1.714 m
– Ширина помеѓу сводовите на тркалата: 1.23 m
– Должина: Од 3.05 m до 3.40 m
Број на седишта во кабината: 2

FURGON MAXI

FURGON MAXI

35 CM ПОВЕЌЕ ВО ДОЛЖИНА И РЕКОРДНА НОСИВОСТ

 • Достапни се 9 верзии.
 • Должина на товарниот дел од 2170 mm до 3400 mm – со преклопено предно патничко седиште.
 • Ширина на товарниот дел од 1518 до 1714 mm.
 • Висина 1305 mm.
 • Волумен од 2 до 4.6 m³ со превиткано предно патничко седиште.
 • 1005 kg носивост.

 

FURGON СО ВИСОК ПОКРИВ

FURGON СО ВИСОК ПОКРИВ

МНОГУ ПОВЕЌЕ ВО ВИСИНА, МНОГУ ПОВЕЌЕ ПРОСТОР

 • Достапни се 8 верзии.
 • Висина 1550 mm. Должина на товарниот дел од 1820 mm до 3050 mm – со преклопено предно патничко седиште. to 3050 mm – with front passenger seat folded down.
 • Волумен од 4 до 4 m³ со преклопено предно патничко седиште.
 • Носивост од 750 до 1005 kg..

FURGON XL

FURGON XL

МНОГУ ПОВЕЌЕ ВО ВИСИНА, МНОГУ ПОВЕЌЕ ПРОСТОР

 • Достапни се 8 верзии
 • Висина 1550 mm. Должина на товарниот дел од 1820 mm до 3050 mm – со преклопено предно патничко седиште.
 • Ширина на товарниот дел од 1518 mm до 1714 mm.
 • Волумен од 4 до 4 m³ со преклопено предно патничко седиште.
 • Носивост од 750 до 1005 kg.

DOBLÒ WORKUP

DOBLÒ WORKUP

СОЗДАДЕНО СО ЦЕЛ ДА ВИ ЈА ОЛЕСНИ РАБОТАТА, ИДЕАЛНО ЗА НИЗ ГРАД

 • Должина која се протега сè до 3 m, ширина од 1.82 m и 4 м2 подлога за транспорт која собира 3 ЕУР палети или 33 гајби овошје.
 • Каросерија која содржи платформа од иверка во морнарско-сина боја и обликувани и превиткувачки алуминиумски ормани.
 • Полица со скала со безбедносни куки која има носивост сè до 300 kg.
 • Надворешен дел за складирање со брава, лоциран над товарниот дел, наменет за сместување на алат долг до 2m.
 • Страничен пристап со цел да го олесни пристапот до телото.
 • Скали на превиткување лоцирани во внатрешноста на орманот.

Преглед
 
GVW: from 2400 to 2500 kg
Носивост: from 1000 kg
Волумен за товарење: from 4.2 m²
Растојание помеѓу оските на тркалата: 3105 mm
Надворешни димензии:
– Должина: 4965 mm
– Ширина: 1872 mm
Внатрешни димензии на рамното лежиште:
– Ширина: 2.034 m
– Должина: 1.818 m
– Странична висина: from 0.36 m
Број на седишта во кабината: 2

ШАСИЈА КАБИНА

ШАСИЈА КАБИНА

СО ПЛАТФОРМА ЗА ТОВАРЕЊЕ

ИДЕАЛНА БАЗА ПОДЛОЖНА НА МЕНУВАЊЕ, СОВРШЕНА СО ЦЕЛ ДА ОДГОВОРИ НА СИТЕ ВАШИ РАБОТНИ ПОТРЕБИ

 • Достапни се 2 верзии: Кратко меѓуоскино растојание (2755 mm) и долго меѓуоскино растојание (3105 mm).
 • Досега највисока максимална дозволена осовинска тежина од 1200 kg* (преден дел) до 1450 kg (заден дел).
 • Максимална должина на каросеријата од 2285 mm (2795 mm за верзијата со долгото меѓуоскино растојание), максимална ширина на каросеријата од 1870 mm.
 • Должина на платформата: 1765 mm (2115 за верзијата со долго меѓуоскино растојание).
 • GVW од 2210 до 2505 kg.

* На 1.6 и 2.0 MJt верзии.

Сите видови на каросерии на возилото се лесно адаптибилни, со цел да бидат погодни за оклопот на возилото; посебен интерфејс за електрични системи достапен по барање.

Шасија со кабина со платформа
 
GVW: 2300 и 2400 kg
Меѓуоскино растојание на тркалата: 2755 and 3105 mm
Надворешни димензии:
– Должина: 4211 and 4161 mm
– Висина на кабината:: 1845 mm
Максимално практична ширина: 1870 mm
Должина на платформата: 1765 mm (2115 за верзиите со долго меѓуоскино растојание))
Максимално дозволен товар на осовината:
– Предна осовина: сè до 1120 kg
– Задна осовина: сè до 1450 kg
Број на седишта во кабината: 2