Doblò Cargo

 комерцијални возила

Doblò Cargo

БЕЗБЕДНОСТ

Безбедноста на работното место е клучна.

ESC

ESC

За максимална цврстина и стабилност на патот.

Цврстината на новото Doblò Cargo додека е на пат е загарантирано преку ESC уредот за електронска контрола на стабилноста (стандарден за сите верзии).

И тоа не е се, Hill-Holder функцијата Ви помага полесно да ги совладате искачувањата по ридови, автоматски овозможувајќи ги потребните вртежи за време на кочењето кои се потребни за контрола на возилото на најефективен начин додека се наоѓа на стрмнини. Вклучен е и HBA (Hydraulic Brake Assist ) уред за хидраулично асистирање при кочење.

ABS + EBD

ABS + EBD

Постепено кочење за целосна контрола на Вашето возило.

Системот за кочење со активни ABS сензори со преносител на сила (EBD) кој функционира со електричната кочница која го спречува процесот на заклучување на тркалата и гарантира целосна контрола на возилото во било какви услови, овозможувајќи навремено и непрекинато кочење, како и подобрени перформанси во делот на активирањето на кочењето и запирањето на возилото.

TRACTION

TRACTION

Подобрена цврстина и стабилност, и тоа во било какви услови.

Интелигентиот електронски диференцијален систем гарантира подобро управување со возилото и безбедност, дури и кога се наоѓате на нерамни подлоги:

 • За стартување на лизгачки површини, кал, песок или снег, системот ги отстранува вртежите од лизгачкото тркало и ги пренесува на она тркало кое поседува најдобра цврстина, повторно воспоставувајќи го нормалниот влечен процес на возилото., без потреба од влечење од страна на друго возило.
 • Може да биде активиран сè до 30 km/h и само тогаш кога е неопходно, и тоа преку користење на посебно наменско копче.
 • It is linked to 16″ “all season” wheels and underbody protection

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

И ПОТПИРАЧИ ЗА ГЛАВА

ЗАШТИТА НАПРЕД

 • Предни воздушни перничиња за делот на возачот и патниците .
 • Иновативни странични воздушни перничиња од предната страна (по барање), кои ги штитат и главата и градниот кош
 • Седиштата се опремени со уред кој во случај на удар, го доближува делот за потпирање на главата поблиску до вратот на возачот, притоа спречувајќи ја честата појава на повреди на главата и вратот.

СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАЊЕ

СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАЊЕ

ЗАВРШЕТЕ ГИ СИТЕ МАНЕВРИ ВО ЦЕЛОСНА БЕЗБЕДНОСТ

 • Сензорите за паркирање испуштаат сигнал со цел да означат присуство на одредена пречка, како и растојанието на пречката позади возилото.
 • Вградени во задниот браник, сензорите се активираат автоматски кога се вклучува рикверцот.
 • Наизменичниот акустичен звук е обратно-пропорционален од растојанието до пречката, претворајќи се во континуиран непрекинат сигнал кој означува дека не треба да продолжите понатаму.

TPMS

TPMS

СЕНЗОРИ ЗА КОНТРОЛА НА ПРИТИСОКОТ ВО ПНЕВМАТИЦИТЕ

СÈ Е ПОД КОНТРОЛА

Системот за мониторинг на притисокот на пневматиците го проверува притисокот континуирано, индицирајќи секаков вид на намалување на притисок, и тоа директно на on-board екранот.

ПАТНИЧКА КАБИНА

ПАТНИЧКА КАБИНА

ДИЗАЈНИРАНО И СОЗДАДЕНО СО ЦЕЛ ДА ПОНУДИ МАКСИМАЛНА БЕЗБЕДНОСТ

 • Контролиран колапс на оклопот на комбето, дизајниран со цел ефективно да апсорбира удар.
 • Вратите во патничкиот дел се опремени со решетки за странични удари.
 • Багажникот содржи напредна решетка во случај на колапс на возилото.