Fiorino Combi

СПОКОЈНО ПАТУВАЊЕ

Непроменлива внатрешност, заштитена со делови со програмирана деформабилност однапред и одзади кои може да ја апсорбираат енергијата при евентуален удар.
Сигурносни појаси на три точки со затегнувач и ограничувач на оптеретувањето

ЗА ЗАШТИТА НА ВОЗАЧОТ И ПАТНИЦИТЕ

Сигурносни појаси на три точки со затегнувач и ограничувач на оптеретувањето. 4 воздушни перничиња: возачко (во серија), совозачко и странични (опционал).

Сопирачки уред

Создаден за да се подобри ефикасноста, траењето и довербата.
Се состои од:
Предни сопирачки со дискови и задни сопирачки со барабан
ABS со EBD(Electronic Brake Distribution) и електронска распределба на силината на сопирање помеѓу предните и задните тркала, што го спречува блокирањето на тркалата.

БЕЗБЕДНОСТ

Целосна заштита за тебе и твојата роба

ESC

Електронска контрола на стабилност ESC е систем  кој ја регулира стабилноста на возилото во случај на  пролизгување, помагајќи да се одржи контролата на правецот.

HILL HOLDER

Интегриран во ESC системот, всушност се активира автоматски при нагорнини / надолнини со вклучувањето на моторот, закочувајќи го возилото на неколку секунди без при тоа да мора да се притисне сопирачката.

TRACTION +

Одлична помош при возење и поаѓање во услови на лизгава подлога (снег, мраз, кал итн.). Овозможува дистрибуција на движечката сила на истата оска кога и двете тркала пролизгуваат. Системот Traction + работи со блокирање на тркалата со помало приолепување (или оние кои пролизгуваат повеќе од останатите) и префрлање на движечката сила на оние кои имаат поголемо прилепување.

CRUISE CONTROL

Овозможува да ги поминете правите и долги делови од патот со малку свијоци (на пример на автопат) со избрана брзина, без да треба да се притиска на педалата за забрзување.

Ви треба информација? Разговарајте со нас