Scudo Passengers Transport

ПЕРФОРМАНСИ

2 Euro 5 мотори, еколошки и мошне пријателски настроени кон околината, економични и сигурни.

Блескави перформанси и тивко работење, брзи и флексибилно-респонсивни.

  • 130 MultiJet: 128 HP и 320 Nm максимален број на вртежи, одличен за секаков вид на употреба;
  • 165 MultiJet: 163 HP и 340 Nm максимален број на вртежи, врвна опција во сопствената класа, оптимални перформанси без притоа да се загрози потрошувачката на гориво или пак испуштањето на гасови.

130 Multijet

Брза реакција, флексибилност и моќност интегрирани во безбеден и сигурен мотор, кој е воедно и многу прочистен: погоден за секаков вид на употреба, и за низ град но и за надвор од градот.

Раб. зафатнина: 1997 cc
Максимална моќност: 94 kW/128 HP на 4000 rpm
Максимален број на вртежи: 320 Nm на 2000 rpm

– Електронска контрола на системот за директно вбризгување Common Rail MultiJet со варијабилен геометриски турбо и внатрешен систем за ладење
– Euro 5 и DPF. – Менувач на брзини со 6 нивоа

– Потребно сервисирање на секои 30,000 km.

Максимална брзина: 170 km/h
NEDC потрошувачка: 7 l/100km (комбиниран циклус кај М1 верзиите)
Испуштање на CO2: 183 g/km

165 Multijet

Шампионски перформанси во рамките на стандардните подесувања, за најдобриот мотор во својот опсег.

Раб. зафатнина: 1997 cc
Максимална моќност: 120kw/163HP на 3750 rpm
Максимален број на вртежи: 340 Nm на 2000 rpm

– Електронска контрола на системот за директно вбризгување Common Rail MultiJet со варијабилен геометриски турбо и внатрешен систем за ладење
– Euro 5 и DPF.
– Менувач на брзини со 6 нивоа
 – Потребно сервисирање на секои 30,000 km.

Максимална брзина: 170 km/h
NEDC потрошувачка: 7 l/100km (комбиниран циклус кај М1 верзиите)
Испуштање на CO2: 183 g/km

ОПТИМИЗАЦИЈА ПОМЕЃУ ТРОШОЦИ И ЕФИКАСНОСТ

Ефикасност и продуктивност.

Благодарејќи на MultiJet Euro 5 моторите, можете да бенефицирате од ектремно ниските тековни трошоци:

  • 8 MPG (7.1 l/100Km)* потрошувачка на гориво,
  • Потребно сервисирање на интервали од 18,000 Km.

*NEDC потрошувачка- комбиниран циклус.

Ви треба информација? Разговарајте со нас