Doblò Combi

ПЕРФОРМАНСИ И ЕКОНОМИЧНОСТ

Максимална стабилност за време на возењето, како и одлични перформанси

МОТОР ЗА СЕКАКОВ ТИП НА РАБОТА

Опсегот на мотори на располагање на новото Doblò Cargo е навистина широк и опфаќа дури 7 единици на моќност.
Секој мотор е дизајниран со цел да ги пресретне потребите на врвните професионални, зависно од видот на употреба.
На располагање Ви стои вистинскиот мотор за секоја потреба: откријте кој е вистинскиот за Вас.

МОТОР СО НАДГРАДЕНИ ПЕРФОРМАНСИ

Подвижен и поспремен, дизајниран и за низ град, и за најтешките изодливи патишта. Вртежните моменти се дополнително надградени кај новите мотори MJet II 1.3 и 1.6, овозможувајќи повисок опсег на вртежи дури и при ниска брзина, притоа додавајќи на флексибилност и ефективност.

1.3 MultiJet II 75 HP Euro 5+

Идеален за урбани патувања

Зафатнина: 1,248 cm3
Моќност: 75 HP
Максимален број на вртежи: 290 Nm на 1500 rpm
– MultiJet II “Common Rail” директно вбризгување со електронска контрола, турбо и внатрешно ладење
– Со DPF филтер на честички
– Достапен по барање, со вклучени Start&Stop и ECOPack
Максимална брзина: 145 km/h 
NEDC потрошувачка: 5 l/100 km – 4.8 l/100 km S&S
Испуштање на CO2 : 133 g/km – 126 g/km S&S 
Ниво на емисија: Euro 5+

1.3 MultiJet II 90 HP Euro 5+

Ниска потрошувачка на гориво и емисија, одлична возна состојба и намалени вибрации.
Зафатнина: 1,248 cm3
Моќност: 90 HP
Максимален број на вртежи: 200 Nm на 1500 rpm
– MultiJet II “Common Rail” директно вбризгување со електрична контрола. турбо и внатрешно ладење 
– Иновативните вбризгувачи овозможуваат напредно согорување
– Опремено со DPF филтер за честички и Start&Stop технологија.
– Достапно на барање, Start&Stop уреди и ECOPack
Максимална брзина: 158 km/h
NEDC потрошувачка: 5 l/100 km – 4.8 l/100 km со S&S – 4.4 l/100 km со S&S и ECOPack
Испуштање на CO2: 133 g/km – 126 g/km со S&S – 115 g/km со S&S и ECOPack
Ниво на емисија: Euro 5+ со  DPF

1.6 MultiJet II 90 HP MTA Euro 5

Одлични перформанси, рентабилен и супер погоден за намалување на стресот додека се наоѓате низ градскиот сообраќај.
Зафатнина: 1,598 cm3
Моќност: 90 HP
Максимален број на вртежи: 200 Nm на 1500 rpm
– MultiJet II “Common Rail” директно вбризгување со електронска контрола, турбо и внатрешно ладење
– Доаѓа во пакет со петобрзински роботизиран Comfort-Mastic менувач на брзини.
– Во согласност со Euro 5 стандардите и во пакет со DPF филтерот на честички, како и Start&Stop технологијата.
Максимална брзина: 158 km/h
NEDC потрошувачка: 4.9 l/100 km
Испуштање на CO2: 130 g/km

1.6 MultiJet II 100 HP Euro 5

Шампион во оригиналност во поглед на бројот на вртежи и заштеди. Сè во насока на поголемо задоволство за време на возењето.
Зафатнина: 1,598 cm3
Моќност: 100 HP
Максимален број на вртежи: 290 Nm на 1500 rpm
– MultiJet II “Common Rail” директно вбризгување со електронска контрола, турбо и внатрешно ладење
– Со DPF филтер на честички
– Достапен на барање, со вклучен Start&Stop и ECOPack
Максимална брзина: 164 km/h
NEDC потрошувачка: 5.4 l/100 km – 5.2 l/100 km со S&S – 4.7 l/100 km со S&S+ECOPack
Испуштање на CO2: 143 g/km – 136 g/km со S&S – 124 g/km со S&S+ECOPack
Ниво на емисија: Euro 5+

1.6 MultiJet 105 HP Euro 5+

Шампион во оригиналност во поглед на бројот на вртежи и заштеди. Сè во насока на поголемо задоволство за време на возењето.
Зафатнина: 1,598 cm3
Моќност: 105 HP
Максимален број на вртежи: 290 Nm на 1500 rpm
– MultiJet II “Common Rail” директно вбризгување со електронска контрола, турбо и внатрешно ладење
– Со DPF филтер на честички
– Достапен по барање, со вклучени Start&Stop и ECOPack
Максимална брзина: 164 km/h
NEDC потрошувачка: 4.7 l/100 km
Испуштање на CO2: 124 g/km
Ниво на емисија: Euro 5+

2.0 MultiJet II 135 HP Euro 5+

Комбинација од оптимални перформанси со намалена емисија.
Зафатнина: 1,956 cm3;
Моќност: 135 HP
Максимален број на вртежи: 320Nm at 1500 rpm;
– 4 вентили по цилиндер и зголемен пречник.
– Нов фиксиран геометриски турбо-полнач кој може да поднесе повисоки термички и механички полнења.
– Euro 5 ниво на емисија со DPF филтер на честички и Start&Stop.
Максимална брзина: 179 km/h
NEDC потрошувачка: 5.6 l/100 km
CO2 емисија: 154 g/km
Ниво на емисија: Euro 5+ со DPF

1.4 16v 95 HP MPI Euro 6

Идеално решение за урбани потреби.
Зафатнина: 1,368 cm3
Моќност: 90 HP
Максимален број на вртежи: 200 Nm на 1500 rpm
– Електронско вбризгување (MPI) со повеќе точки, секвенцијален, фазен и безповратен систем
– Тежи само 100 kg со мала натовареност и ограничена потрошувачка на гориво
– Потребен сервис на интервали од 30,000 km
Максимална брзина: 161 km/h
NEDC потрошувачка: 7.3 l/100 km – 7 l/100 km со S&S
Испуштање на CO2: 169 g/km – 163 g/km со S&S
Ниво на емисија: Euro 6

1.4 16v T-Jet 120 HP Euro 6

Моќност: 120 HP
Максимален број на вртежи: 206 Nm at 3000 rpm
– Електронско вбризгување на повеќе точки (MPI), секвенцијално, фази на турбо и внатрешно ладење, неповратен систем
Максимална брзина: 161 km/h
NEDC потрошувачка: 7.2 l/100 km
Испуштање на CO2: 169 g/km
Ниво на емисија: Euro 6

НАЈДОБРАТА ВОЗНА СОСТОЈБА

Почувствувајте ја удобноста и ракување со автомобил што ја пружа комерцијално возило, дури и кога е целосно натоварено.

Лесно, навремено управување
Одлично држење на патот
Bi-link суспензии

BI-LINK ЗАДНО ПОТПИРАЊЕ

Оптимален комфор и капацитет.

Новото Doblò Cargo користи независna Bi-link задна потпирање кое овозможува:

зголемена удобност за време на возењето;
поголема стабилност;
максимална безбедност без разлика што и да товарите.
Благодарејќи на прилагодливоста на неговите компоненти, суспензијата е посебно калибрирана согласно со функцијата на возилото.

Стандардни верзии (капацитет од 750 kg):

најдобар сооднос на перформанси и тежина;
посебно подесување за оптимално динамичко држење.
Maxi верзии и зголемен капацитет (1 тон):

Максимално дозволена тежина до 1450 kg ;
Надолжни trailing arms суспензии и специфични хоризонтално-вкрстени решетки;
Решетка против тркалање и специфично подесување, за одлични динамички нивоа на перформанси, при секаков вид и тежина на товарење.

Start & Stop функција

Намалена потрошувачка дури и при урбани возења
Уредот автоматски го исклучува моторот секогаш кога возилото е статично во сообраќајот, кога брзината е подесена на неутрално ниво.
Сите функции кои гаратираат удобност и безбедност за време на возењето остануваат активни (контрола на температурата, радио, бришачи на шофершајбната)

Тековни трошоци

Најдобрата инвестиција за Вашиот бизнис

Мотори кои се дизајнирани да овозможат најниско ниво на тековни трошоци во својата категорија.
Сервис на возилото се прави на интервал од поминати 35,000 km, тоа важи за MultiJet II Euro 5 моторите.

Ви треба информација? Разговарајте со нас