Doblò Combi

 комерцијални возила

Doblò Combi

БЕЗБЕДНОСТ

Со цел секое патување да биде без грижи

ESC

ESC

За максимална цврстина и стабилност за време на возењето

Држењето и цврстината на пат на новото Doblò Cargo е гарантирана со помош на ESC уредот за електрична контрола на стабилноста.

Понатамошно, функцијата Hill-Holder Ви нуди помош при искачувања на ридови, автоматски овозможувајќи го потребниот број на вртежи потребен за контрола на Вашето возило на најефикасен начин додека се наоѓате на стрмнини. Функцијата вклучува и HBA (Hydraulic Brake Assist) хидрауличен асистент за кочење.

ABS + EBD

ABS + EBD

Овозможува навремено и постепено кочење

Системот за кочење со активни 4 ABS сензори со преносител на сила (EBD) кој функционира со електричната кочница која го спречува процесот на заклучување на тркалата и гарантира целосна контрола на возилото во било какви услови, овозможувајќи навремено и непрекинато кочење, како и подобрени перформанси во делот на активирањето на кочењето и запирањето на возилото.

TRACTION +

TRACTION +

Подобрени перформанси за време на патувањата, и тоа во било какви услови.

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

ВОЗДУШНИ ПЕРНИЧИЊА

И ПОТПИРАЧИ ЗА ГЛАВА

ЗАШТИТА НАПРЕД

  • Предни воздушни перничиња за делот на возачот и патниците (по барање).
  • Иновативни странични воздушни перничиња, од предната страна (по барање), кои ги штитат и главата и градниот кош.
  • Седиштата се опремени со уред кој во случај на удар, го доближува делот за потпирање на главата поблиску до вратот на возачот, притоа спречувајќи ја честата појава на повреди на главата и вратот.

СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАЊЕ

СЕНЗОРИ ЗА ПАРКИРАЊЕ

ЗАВРШЕТЕ ГИ СИТЕ МАНЕВРИ ВО ЦЕЛОСНА БЕЗБЕДНОСТ

  • Сензорите за паркирање испуштаат сигнал со цел да означат присуство на одредена пречка, како и растојанието на пречката позади возилото.
  • Вградени во задниот браник, сензорите се активираат автоматски кога се вклучува рикверцот.
  • Наизменичниот акустичен звук е обратно-пропорционален од растојанието до пречката, претворајќи се во континуиран непрекинат сигнал кој означува дека не треба да продолжите понатаму.

Ретровизор за безбедност
Со цел да го држите задниот патнички дел под контрола и никогаш да не губите поглед од патниците, на располагање е многу корисна опција за оние кои исто така го бираат Doblò и како превозно средство за деца.

TPMS: СЕНЗОРИ ЗА ИЗДИШАНИ ПНЕВМАТИЦИ

TPMS: СЕНЗОРИ ЗА ИЗДИШАНИ ПНЕВМАТИЦИ

СÈ Е ПОД КОНТРОЛА

Системот за мониторинг на притисокот на пневматиците го проверува притисокот целовремено, индицирајќи секаков вид на намалување на истиот, и тоа директно на on-board екранот.

ПАТНИЧКИ ДЕЛ

ПАТНИЧКИ ДЕЛ

ДИЗАЈНИРАНО И СОЗДАДЕНО СО ЦЕЛ ДА ПОНУДИ МАКСИМАЛНА БЕЗБЕДНОСТ

  • Контролирано паѓање на оклопот на комбето, дизајнирано со цел ефективно да апсорбира удар.
  • Вратите во патничкиот дел се опремени со решетки за странични удари.
  • Браникот содржи надградена решетка за случаи на колапс на возилото.