Ducato Conversion

 комерцијални возила

Ducato Conversion

ИНОВАТИВЕН ИЗГЛЕД СО ДИНАМИЧЕН И СИЛЕН КАРАКТЕР

НАДВОРЕШНОСТ

НАДВОРЕШНОСТ

Безбедност, стабилност и ефикасност
DRL LED предни светла
• Оптимална позиција за нивната примарна функција и редизајнирани да се вклопат во обликот на возилото без никакво поврзување
• Благодарејќи на нивниот нов дизајн, и покрај компактната големина, нудат 40% поголема светлечка ефикасност
• T DRL LED предните светла (достапни по избор) овозможуваат поголема трајност, ниска потрошувачка на енергија, намалена потрошувачка на гориво и уникатен стил.

РЕШЕТКА

Поголема и поширока, пренесува чувство на моќ и динамика, воедно дизајнирана со цел да:

Гарантира подобрен пристап до делот со моторот
Да го зголеми протокот на воздух
Да биде појака и полесна за замена

На располагање и во светлечко-црна варијанта.

ВНАТРЕШНОСТ

ВНАТРЕШНОСТ

Одлична удобност, елеганција и функционалност

ВОЗАЧКО СЕДИШТЕ И СОСЕМА НОВА КОНТРОЛНА ТАБЛА

Возачкото седиште е ултра прилагодливо:

  • Возачкото седиште е ултра прилагодливо: можете да го прилагодите во висина и во лумбалниот дел, да го поместите седиштето наназад и нанапред и да ја прилагодите позицијата на воланот, со цел да Ви обезбеди бенефиции во делот на максималната удобност и правилна седечка положба.
  • Седиштето може исто така да биде и стоплено, поткренато и со прилагоден дел за потпирање на раката.
  • Контролните механизми и индикатори се исто така лесно достапни и можат да бидат раководени благодарејќи на новата ергономично-дизајнирана контролна табла со централно конзолно куќиште кое во себе содржи вграденото радио, практичен држач на таблет, држач за шише или пак простран дел кој може да се искористи за складирање на 15.6” лаптоп.
  • Инструменталниот панел, со бела графика на црна позадина, е дизајниран со цел да овозможи максимална читливост и видливост на сите потребни информации.
  • Како алтернатива на единечно патничко седиште, постои опцијата за двојна клупа за седење.

Во насока на дури похармонична и приемчива кабина, можете да изберете помеѓу:

 • три различни опции за тапацирање-сива ткаенина, сомотска или имитација на кожа.
 • две дополнителни опции за контролната табла-Антрацит, чувствителен и практичен, или пак енергична Techno.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ ЗА ВРЕМЕ НА ВОЗЕЊЕТО

За се што Ви е потребно на дофат на Вашите раце:

 • Coolbox: простран ден на врвот, за одржување на храната и течностите ладни, додека во функција е клима уредот.
 • Широк отворен дел со две секции
 • Дел за отпадоци, држач на шолја и ситни пари, пространо складирање

МАСА СО РАМКА ЗА ДОКУМЕНТ

МАСА СО РАМКА ЗА ДОКУМЕНТ

Во верзијата со дво-седечка клупа, средишниот дел на потпирачот за грб се превиткува надолу со цел да создаде соодветна подлога за држење и складирање на документи, а воедно и држачи за шолји кои можат да бидат користени за складирање на пенкала.

ДРЖАЧ ЗА ШОЛЈИ

ДРЖАЧ ЗА ШОЛЈИ

Практична полица дизајнирана со цел да складира две шишиња од 0.75 cl и смартфон во позиција лесна на дофат, подалеку од директното надворешно осветлување. Алтернативно, можете да се одлучите за практичен дел за складирање со затворање и клуч, доволно голем и простран да складира лаптоп со екран од 15.6”.

ДРЖАЧ ЗА ТАБЛЕТ

ДРЖАЧ ЗА ТАБЛЕТ

Едно од новите ексклузивни обележја на новото Ducato. Потпирајќи се на уникатниот дизајн, може да смести било каков таблет или смартфон (со екран до 10”), како замена за блокови со хартија.

ШОФЕРШАЈБНА СО РЕФЛЕКСИЈА

ШОФЕРШАЈБНА СО РЕФЛЕКСИЈА

Рефлектира инфрацрвени зраци, одржувајќи го патничкиот дел посвеж: дури 15° пониска температура во споредба со друго возило со нормална шофершајбна. Ја намалува потребата од употреба на клима уред и со тоа делува на намалувањето на потрошувачката на гориво, како и надградување на удобноста.

КОНТРОЛА НА ТЕМПЕРАТУРАТА ЗА ВРЕМЕ НА ВОЗЕЊЕТО

За совршена температура за време на возењето, секогаш

Системот за контрола на температура Ви овозможува Вам и на Вашите патници оптимални патнички услови:

постојат неколку добро-дистрибуирани воздушни отвори, кои можат да бидат насочени и прилагодени сосема независно.

Кондензаторот со поголема величина и неговиот комбиниран систем, го оптимизираат времето потребно за разладување на патничкиот дел.
На располагање е следново, во зависност од верзијата:

 • Грејач/вентилатор
 • Мануелна контрола на температурата
 • Систем со автоматска контрола на температурата, со зрачни сензори.
 • Единица за задно ладење, со цел да овозможи оптимална удобност за сите патници, дури и на оние кои се наоѓаат во вториот или третиот ред.

WEBASTO НЕЗАВИСЕН ГРЕЈАЧ

WEBASTO НЕЗАВИСЕН ГРЕЈАЧ

Брзо го загрева моторот и патничкиот дел, притоа подобрувајќи ја удобноста за време на возењето, дури и при најнепријатни услови и температури.

На располагање по барање, и тоа и во автоматска и во верзијата на програмирање. Верзијата со вклучено програмирање овозможува активирање на уредот дури и кога моторот е исклучен,

 • што практично значи дека можете да се качите во возило со веќе пријатен и стоплен амбиент;
 • ги одмрзнува прозорците и го спречува замаглувањето на шофершајбната и на страничните прозори;
 • го загрева моторот, притоа намалувајќи го испуштањето на штетни материи и овозможувајќи заштеда на гориво.