Panda Van Hybrid

Безбедност

Патувањето и работата со Panda Van значи безбедно патување.

ABS со EBD и HBA

Антиблок системот на кочењето (ABS) интегриран во системот за кочење спречува тркалата да пролизгуваат, без оглед на тлото на патот и интензитетот на кочење. EBD, електронска распределба на силата на кочењето, ја дели силата на кочење помеѓу предната и задната оска за да ја оптимизира ефикасноста. Хидрауличниот засилувач на кочниците (HBA) интегриран во ABS ја анализира брзината на кочење и го зголемува нејзиниот интензитет според притисокот на стапалото на педалот за гас.

ESC

Electronic Stability Control електронската контрола на стабилноста го спречува лизгањето на тркалата, го минимизира ризикот од лизгање, гарантира оптимален погон во секакви услови. ESC самостојно управува со силата на кочење на свиоци, нудејќи исклучително држење и стабилност.

Airbags – воздушни перничиња

Ти и твоите колеги може мирно да патувате со Panda Van. Со предните странични воздушни перничиња и двете предни воздушни перничиња за возачот и совозачот, можете да сметате на безбеден патнички простор дури и во случај на судир.

Ви треба информација? Разговарајте со нас