Panda Van

 комерцијални возила

Panda Van

СТИЛ

Едноставно генијален ситиван

Гама и капацитет на товарење

Гама и капацитет на товарење

Новата Panda Van нуди широка можност за избор и за задоволување на сите потреби за транспорт:

верзии со 2 или 4 седишта
погон  4×2 или 4×4 со автоматско вклучување

ДИЗАЈН

Италијански квалитет

Panda Van ја сака работата, да се избере, значи да се има до себе возило кое е доверливо, ефикасно, економично, компактно и практично.

Она што ја прави вистинската разлика е квалитетот со кој е проектирана и конструирана: високо-отпорен челик, акустичен комфор, грижливо одбрани обработки и авангардни решенија за максимална сигурност и функционалност.

СИГУРНОСТ

Да се работи со чувство на сигурност и заштита

Да се преместуваш од место на место и да работиш со Panda Van значи да патуваш со чувство на сигурност (воздушни перничиња, ABS co EBD ). На верзијата 4×4 е на располагање електронскиот диференцијал ELD кој овозможува распределба на погонската сила на оптимален начин во случај на слабо прилепување на тркалата до тлото.

ТОВАРЕН ПРОСТОР

Голем, за повеќе намени и навистина функционален

На верзијата со 2 седишта товарниот простор има исклучителна зафатнина од дури 1 m³, co рамен под, јаки куки го придржуваат товарот, а цврста метална решетка го дели  товарниот простор од просторот со седишта.

ЕКОНОМИЧНОСТ

Заштедата е гарантирана

Panda Van е хомологирана во категорија N1 за да се искористат предвидените финансиски придобивки како право на поврат на ДДВ,

ТЕХНОЛОГИЈA

Авангардна опрема

Panda Van нуди бројни содржини за да го олесни работењето на најудобен можен начин: клима уред, сервоволан Dualdrive™, aвторадио со команди на воланот и Blue&Me TomTom 2Live кој помага за полесно снаоѓање во градскиот сообраќај, како и во пронаоѓањето на правиот пат, се само дел од опремата која е на располагање.

 

НИВОА НА ОПРЕМЕНОСТ

НИВОА НА ОПРЕМЕНОСТ

Две верзии на располагање

One co шалтабла во антрацит со прилагодени седишта во штоф Easy Tricot и Easy која се одликува со шалтабла во сива метализирана боја или песок боја  штофени седишта рубик.

Мотори

1.2 Fire 69 КС
Работна зафатнина: 1242 cm³
Моќност: 69 КС
Максимален вртежен момент: 102 Nm при 3000 вртежи/минута
Еколошко ниво Euro 5
Максимална брзина: 164 km/h
Потрошувачки NEDC: 5,2 l/100 km
Емисии на CO2: 120 g/km.

Мотор 1.3 Multijet 75 КС
Работна зафатнина: 1248 cm³
Моќност: 75
Максимален вртежен момент: 190 Nm при 1500 вртежи/минута
Еколошко ниво Euro 5
Максимална брзина: 168 km/h
Потрошувачки NEDC: 3,9 l/100 km
Емисии на CO2: 104 g/km.

Panda 4x2

Panda 4x2

Зафатнина:
Panda Van 2 седишта : 1000 dm³
Panda Van 4 седишта : 275 dm³

Надворешни димензии:
– должина: 3653 mm
– висина: 1551 mm
– ширина: 1643 mm (без ретровизори)
– меѓуоскино растојание: 2300 mm 

Димензии на товарен простор: 
– висина:
Panda Van 2 седишта : 900 mm
Panda Van 4 седишта : 860 mm
– ширина:
Panda Van 2 седишта : 1220 mm
Panda Van 4 седишта : 1020 mm
– должина:
Panda Van 2 седишта : 1165 mm
Panda Van 4 седишта : 450 mm

PANDA 4x4

PANDA 4x4

Зафатнина:
Panda Van 2 седишта : 1000 dm³

Надворешни димензии:
– должина: 3686 mm
– висина: 1605 mm
– ширина: 1672 mm (без ретровизори)
– меѓуоскино растојание: 2300 mm

Димензии на товарен простор:
– висина:
Panda Van 2 седишта : 900 mm
– ширина:
Panda Van 2 седишта : 1220 mm
– должина:
Panda Van 2 седишта : 1165 mm